NEED HELP FOR ORDER? For any enquiry/help: Click HERE to Whatsapp

FIRST TIME BUAT UMRAH DAN HAJI?

Kalau ini kali pertama anda ke luar negara dan ke Mekah, kami sediakan tips berikut untuk anda.
.
.
INTERNET DAN PHONE
.
1. Sim card yang OK adalah Mobily dan Zain. Mobily kadarnya lebih murah tetapi line kurang bagus berbanding Zain.
.
2. Bawa wayar extension. Kat bilik hotel biasanya ada satu dua soket je untuk dikongsi 4 - 5 orang sebilik.
.
.
TAKUT TAK CUKUP DUIT?
.
3. Jangan risau. Boleh je nak guna ATM kat sana. Make sure call bank anda dulu untuk activate ye. 10 mins dah boleh setel
.
.
OK KE MAKANAN KAT SANA?

.
29020720-Elegant-seamless-pattern-with-decorative-pastel-hibiscus-flowers-design-element-Beautiful-floral-bac-Stock-Vector.jpg
4. Chef hotel biasanya Indonesian. Jadi bawalah bekal sambal ikan bilis, sambal hitam atau sambal daging sebab tak semua masakan Chef kat sana boleh masuk tekak kita. Takut nanti kelaparan pulak.
.


5. Kalau teringin makan makanan Malaysia, tempat biasa yang dituju adalah restoran Felda D’saji. Lokasi: Level 2, Safwa Tower. Kalau kita keluar daripada pintu King Abdul Aziz, terletak di sebelah kiri Zam Zam/ Clock Tower.
.
6. Kalau nak beli makanan dan barang keperluan harian (seperti selipar dan biskut), biasanya orang akan pergi ke pasaraya Bin Dawood yang ada di banyak tempat. Sama tempat dengan Restoran Felda tu.
.
.
PENGANGKUTAN
.
9. Berhati-hati kalau nak naik teksi di sana, especially kalau nak pergi miqat. Cara paling senang, naik je Uber =)
.
10. Kalau nak cari pengalaman unik, boleh naik bas. Cuma 2 riyal sahaja. Berhenti betul betul di depan Al haram. Depan Hotel Tawhid International.
.
.
PAKAIAN
.
4. Tak perlu bawa banyak baju. Kat hotel biasanya ada perkhidmatan dobi. Nanti boleh la nak bawa balik barang banyak sikit =)
.
5. Bawa sekali selipar kita bersama ke dalam masjid. Takut hilang. Dalam masjid tu, jangan lupa pakai stokin yang sesuai ye dan kalau boleh, guna la stokin baru setiap hari. Baru best nak buat ibadah =)
.
.
IBADAH
.

29020720-Elegant-seamless-pattern-with-decorative-pastel-hibiscus-flowers-design-element-Beautiful-floral-bac-Stock-Vector.jpg
5. Sebelum masuk ke Masjidil Haram, pastikan kita dah buang air siap-siap. Susah apabila sudah masuk ke masjid dan mahu keluar semula untuk buang air. Tandas hanya ada di luar masjid dan untuk keluar semula dari masjid adalah jauh dan perlu berhadapan dengan ramai orang
.
6. Bawa spray air. Mudah sikit nak ambil wudhu. Nak keluar susah, sebab tempat wudhu’ pun di luar masjid. Kalau pakai stokin, boleh sapu wudhu atas stokin je. Jimat air sikit.
.
.
.
Kami doakan moga ALLAH permudahkan segala urusan korang untuk pergi Haji dan Umrah. Moga amal ibadat kita diterima.
.
.
Kalau nak cari stokin yang sesuai dan comel, boleh la tengok katalog kami. Ada lebih dari 135 pilihan warna dan design
.

ADS - STOKIN UMRAH_1.jpg
------------------------
KELEBIHAN STOKIN COMEL AMMAIRA
------------------------
1. FREE SIZE
Sesuai untuk semua jenis kaki
.
2. MATERIAL BERKUALITI
Material yang akan pastikan kaki anda tak berpeluh dan tak berbau
.
3. KETEBALAN BERSESUAIAN
Tak terlampau tebal yang menyebabkan kaki anda panas dan tak terlalu nipis
.
4. Lebih 1000+ REVIEW POSITIF DAN TESTIMONI
Servis efisyen, pantas, mesra dan anda dijamin akan berpuas hati
https://www.facebook.com/ammarhumairastore/reviews/
.
-----------------------------------------
JAMINAN KAMI !
💯 Money Back Guarantee. Kami akan pastikan order anda sampai ke tangan anda dengan selamat dan pantas.
-----------------------------------------
.
.
Sebarang pertanyaan, boleh terus whatsapp.
Harga bermula dari RM9. Boleh campur2 taw =)
.
6011 1080 4880
https://kliksini.my/StokinUmrah3
https://kliksini.my/StokinUmrah3
https://kliksini.my/StokinUmrah3



Older post Newer post